wowslider.net by WOWSlider.com v8.6

(Magyar) Adótörvény 2019 év – Szociális hozzájárulási adó és egészségügyi hozzájárulás 3. rész

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Az adócsomag 2018-ra is tartalmaz a jelenleg hatályos Szocho tv.-re, valamint Eho tv.-re vonatkozóan jellemzően pontosításokat. Ezek a módosítások átkerültek a 2019-től hatályos új Szocho tv.-be is.

A jogbizonytalanságot elkerülendő a törvény egyértelművé teszi, hogy a jövedelmet pótló kártérítés, keresetpótló járadék nem képezi a szociális hozzájárulási adó alapját.

A jogszabály kihirdetését követő 31. naptól azokban az esetekben, ahol külföldi pénznemről történő átszámításra van szükség ott az Szja tv. rendelkezései lesznek az irányadóak.

Ugyanezen időponttól pontosításra kerül, hogy a vállalkozásból kivont jövedelem, értékpapír-kölcsönzésből származó jövedelem, osztalék, vállalkozói osztalék és árfolyamnyereségből származó jövedelem után egészségügyi hozzájárulást kell fizetni abban az esetben is, ha a juttatás nem pénzbeli juttatás formájában történik.

Pontosításra került az is, hogy az Európai Unió intézményei által biztosított személyek is mentesülhetnek az egészségügyi hozzájárulás fizetése alól, hasonlóan a tagállami biztosítási jogviszonnyal rendelkező személyekhez.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a témával összefüggésben, kérem vegye fel a kapcsolatot társaságunkkal!

www.web-racio.hu/kapcsolat