wowslider.net by WOWSlider.com v8.6

(Magyar) Adótörvény 2019 év – Társadalombiztosítási járulék

Sorry, this entry is only available in Hungarian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A társadalombiztosítási járulékokra vonatkozó szabályok 2019.01.01-től  

 

A törvény módosítása jellemzően a saját jogú nyugdíjas munkaviszonyban való foglalkoztatására vonatkozóan tartalmaz könnyítéseket, melynek célja a nyugdíjas dolgozók terheinek csökkentése.

2019. január 1-jétől a saját jogú nyugdíjas nem minősül biztosítottnak a Munka törvénykönyve szerinti munkaviszony esetén, így járulékfizetési kötelezettség sem terheli, de ezzel egyidejűleg ellátásra sem szerez jogosultságot.

2019-től mivel a saját jogú nyugdíjasoknak munkaviszonyuk után nem kell járulékot fizetniük csak személyi jövedelemadót, így a kiegészítő tevékenységet folytató (vagyis a nyugdíjas) vállalkozók a heti 36 órás munkaviszonyuk alapján 2019. 01.01-től nem mentesülnek az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetés alól.

Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege havonta 7.320 forintról (244 forint/nap) 7.500 forintra (250 forint/nap) nő.

Amennyiben bármilyen kérdése lenne a témával összefüggésben, kérem vegye fel a kapcsolatot társaságunkkal!

www.web-racio.hu/kapcsolat